Surówka z kapusty pekińskiej


23 lipca 2019, 13:40

Surówka z kapusty pekińskiej

Znalezione obrazy dla zapytania surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

- kapusta pekińska (średnia) 1 szt.;

- rzodkiewka 6 szt.;

- ogórek 1 szt.;

- pomidor 2 szt.;

- majonez 2 łyżki;

- jogurt naturalny 2 łyżki;

- cukier 2 łyżeczki;

- sok z cytryny 1 łyżeczka;

- koperek 2 łyżeczki;

- sól, pieprz do smaku.

Sposób wykonania:

1. Kapustę pekińską drobno szatkujemy.

2. Poszatkowaną przekładamy do dużej miski.

3. Rzodkiewki myjemy, obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach bezpośrednio do kapusty.

4. Ogórka dokładnie myjemy i także ścieramy na tarce o dużych oczkach do miski.

5. Pomidory myjemy i kroimy w niewielką kostkę.

6. Dodajemy majonez, jogurt, wszystko razem łączymy mieszając.

7. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem.

8. Na koniec dodajemy posiekany koperek i mieszamy.

9. Przed podaniem wstawiamy do lodówki na około 15 minut.

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz