Kompot z jabłek


24 lipca 2019, 09:11

Kompot z jabłek

Znalezione obrazy dla zapytania kompot z jabłek

Składniki:

- 1 kg soczystych jabłek

- 1 l wody

- 1 łyżeczka cynamonu

- skórka starta z cytryny

- około 1 szkl. cukru

Sposób przygotowania:

1. Przeprowadzamy obróbkę wstępną jabłek (mycie, obieranie ze skórki).

2. Jabłka kroimy na kawałki, usuwamy gniazda nasienne.

3. Pokrojone jabłka przekladamy do garnka, zalewamy wodą, dosypujemy cukier i zagotowujemy.

4. Gotujemy na wolnym ogniu około 15 min., aż owoce będą miękkie.

5. Doprawiamy kompot cynamonem, skórką startą z cytryny i jeszecze chwilkę gotujemy.

6. Kompot można podawać na ciepło lub na zimno.

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz